Ringland, het collectief dat ijvert voor de volledige overkapping van de Antwerpse ring in combinatie met een scheiding van doorgaand en stedelijk verkeer, heeft dinsdag zijn nieuw campagnejaar afgetrapt rond het thema “Bouw mee aan Ringland”.
Nadat het voorbije jaar via crowdfunding verschillende bijkomende studies tot stand kwamen, wil Ringland nu geïnteresseerde experts samenbrengen in werkgroepen – de “Ringland Academie” – en geëngageerde vrijwilligers opleiden om met de Ringlandplannen naar allerlei marktjes en verenigingen en zelfs tot in de huiskamers van sympathisanten te trekken.
In de Ringland Academie zijn zowel experts, bedrijven als burgers welkom om rond de mobiliteitsvraagstukken, de realiseerbaarheid, de leefbaarheid of de aspecten van stadsontwikkeling van Ringland te werken. Het collectief wil op die manier niet alleen de eigen plannen verder uitdiepen om te presenteren aan de intendant voor de overkapping, maar ook bijdragen aan Antwerpse stedelijke beleidsinitiatieven zoals het groenplan of de klimaatdoelstellingen.
‘Bouw mee aan Ringland’ moet ook extra vrijwilligers opleveren die op een gestructureerde manier het draagvlak van Ringland helpen uitbouwen. “Inhoudelijk hebben we intussen een antwoord kunnen bieden aan de meeste kritische vragen, maar de scepsis rond de realiseerbaarheid blijft”, zegt medeoprichter Peter Vermeulen. “We moeten ons draagvlak dus nog uitbreiden, ook buiten de stad Antwerpen. De kracht van Ringland is dat we steeds verder blijven professionaliseren, maar tegelijkertijd toch ook van onderuit gesteund blijven door steeds meer mensen.”
Ringland wil tegen eind oktober ook voor het eerst een halftijdse werkkracht aanwerven om de hele organisatie in goede banen te helpen leiden. Sympathisanten kunnen daarvoor een maandelijkse bijdrage doneren.
CROWDBRAINING EN RINGLAND ACADEMIE
Crowdbraining, dat is het concept waar Ringland mee wil werken.
Voelt u zich geroepen om vanuit uw kennis of expertise bij te dragen en mee te werken aan de zoektocht naar oplossingen voor het hele Ringland-verhaal?
Geef u dan op via
Voor elk thema zijn we op zoek naar praktijkdeskundigen, academici, professionals, beleidsmakers of gewoon enthousiastelingen die een bijdrage kunnen leveren. Elk thema wordt aangepakt door een kerngroep (die aan de kar trekt en een intensiever engagement aangaat) en waarbij input gevraagd wordt van een bredere themagroep (engagement op sporadische basis, zoals een workshop bijwonen). Wij bieden u ruimte voor al uw ideeën en een boeiend discussieplatform om die te delen met andere specialisten.
Geef op welk thema u het meest interesseert en welke inbreng u op dat vlak kunt bieden:
Bron:
http://www.ademloos.be/nieuws/gezondheid/ringland-start-eigen-academie
http://ringland.be/academie/
Video: